Konst-Himmeli-måleri

Design Eila Väisänen

Design Eila Väisänen

Jag målart abstrakta tavlor och ja de är till salu.

Håller även kurser/workshops i kreativt skapande. Innehåll bestäms i samspel med kund.

Hösten-22 Jag satsar helhjärtat på utveckla det jag brinner för, skapande och hålla kurser.  

Min bakgrund är verkstadsmekanisk utbildning, jobbat 5 år som svarvare, 3-år på på folkhögskola där skulptur, keramik, måleri mm ingick. Det är 16 år sedan och jag har verkligen fortsatt att utforska och skapa i många olika material. Måleriet är en passion och har förfört mig totalt ,speciellt abstrakt måleri där jag har fördjupat mig i olika tekniker/medier och fräschat upp mina kunskaper som för övrigt pågår fortvarande. Lärandet varar hela livet, om man vill. 

Himmelis med råghalmen som material fashinerade mig så pass mycket att jag har odlat egen råg till det, har sått för hand, klippt för hand, gjort små knippen och hängt dem på tork. Sen vänt dom så att de fått sol på sig och fått den guldgula färgen. Processen är lång innan man kommer så långt som att börja rensa och klippa rågen så att man kan göra en himmeli  av stråna.Vilken lycka sen när man kan beskåde underverket man åstadkommit, se när den sakta snurrar/rör sig i luftdraget ( i finland så betyder en snurrande Himmeli lycka). Att låta blicken vila på en Himmeli, då stillar sig sinnet, det är magiskt. Stressen bara rinner av en, att ha en Himmeli hängandes i sitt hem ger lugn i hela dig, hemmet och omgivningen. Alla hem borde ha en Himmeli. Darför håller jag i workshops där man kan bygga sin egen. 

Mitt skapande är som sagt mångfasetterat och jag uttrycker mig genom många olika material såsom betong, silver, råghalm, ull, skinn, tyg och färg/måleri i mixed media. Venus är skulpturen som jag har gjutit upp i betong, visserligen tungjobbat men det känns så gediget och det blev så snyggt. Historiskt råsnyggt. Nu är den här skulpturen historia sen 16 år tillbaka men jag gillar den fortvarande och den är väl på något sätt ett minne från den tiden när jag upptäckte så mycket skaparglädje i mig så den får representera min utveckling.

 Jag är medlem i BUS. Gå gärna in på www.bus.se och läs mer om  upphovsrätt.

Det är inte OK att kopiera mina verk.(gäller inte Himmeli)

Med vänlig hälsning

eila väisänen

Kommentarer

Tuss

24.09.2021 12:15

Tycker att du har massa roligt att blogga om

Eila

24.09.2021 12:46

Tack, det var roligt att höra!

Senaste kommentaren

24.09 | 12:46

Tack, det var roligt att höra!

24.09 | 12:15

Tycker att du har massa roligt att blogga om

Dela den här sidan