Konst-Himmeli-måleri

Design Eila Väisänen

 

Venus-betong, Himmeli-råghalm, ull-tovning, silver, skinn, måleri

Mitt skapande är mångfasetterat och jag uttrycker mig genom många olika material såsom betong, silver, råghalm,ull, skinn och färg/måleri. Venus är skulpturen som jag har gjutit upp i betong, visserligen tungjobbat men det känns så gediget och det blev så snyggt. Historiskt råsnyggt!

Under corona vintern -21 har jag tagit upp måleriet igen, det känns roligt. Det här med att förlora sig i färgernas värld i abstrakt måleri är både utmanande och härligt. Resultatet kan ju bli vad som helst men det handlar ju om att uttrycka sig inifrån, få in känslan på duken. 

Skinnet med stort S, vegetabiliskt garvat skinn från Tärnsjö garveri som jag bekantade mig med sommaren 2020. Jag har gjort armband och dom blir som ett med bäraren. Känns fint och naturligt. 

Himmelis med råghalmen som material, har sått för hand, klippt för hand, gjort små knippen och hängt dem på tork. Sen vänt dom så att de fått sol på sig och fått den guldgula färgen. Processen är lång innan man kommer så långt som att börja rensa och klippa rågen så att man kan göra en himmeli  av stråna.Vilken lycka sen när man kan beskåde underverket man åstadkommit, se när den sakta snurrar/rör sig i luftdraget ( i finland så betyder en snurrande Himmeli lycka). Att låta blicken vila på en Himmeli, då stillar sig sinnet, det är magiskt. Stressen bara rinner av en, att ha en Himmeli hängandes i sitt hem ger lugn i hela dig, hemmet och omgivningen.

 Jag är medlem i BUS. Gå gärna in på www.bus.se och läs mer om  upphovsrätt.

Det är inte OK att kopiera mina verk.(gäller inte Himmeli)

 

Med vänlig hälsning

eila väisänen